01.08.2010 kerroin täällä Alman polviviasta, joka johti kesäkuun 9.päivä leikkaukseen. Kaikki on mennyt hyvin sen jälkeen kun Alma sai lihaksensa taas hyvään kuntoon. Takapakkia oli kuitenkin luvassa, joskin myöhemmin kuin olisin osannut odottaa.

Eilen kisoista kotiuduttuamme koirat nukkuivat eteisessä. Olin itse koneella ja nautin, kun ei tarvinnut lukea kirjoituksiin eikä kokeisiin, kaikki oli hyvin. Menin  katsomaan koiria ja jostain syystä käskin Alman lähteä mukaani keittiöön. Matka jäi kesken, sillä Alman liikkuminen oli todella pahan näköistä. Menin paniikkiin, sillä se näytti paljon pahemmalta kuin ikinä ennen. Mietin vain että taasko tämä alkaa, sama, mikä käytiin vajaa vuosi sitten läpi.

En tiedä vielä mikä Alman todellinen tilanne on, sillä eläinlääkärille pääsemme vasta keskiviikkona. Kuitenkin olen aika varma, että leikattu jalka on alkanut oireilemaan, jossain on jotain vikaa. Miksi näin kävi?

Lauantaina kisojen jälkeen Alma ei ontunut. Silloin jäähdyttelimmekin pitkään ja yöpymispaikkamme oli viiden minuutin päästä kisapaikalta, joten Alma ei joutunut olemaan paikallaan autossa kovin kauan. Seuraavana päivänä meillä oli jälleen kaksi starttia, eli kisasimme siis ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen kokonaiset neljä starttia. Kisojen jälkeen jäähdyttelimme kuten tavallisesti, vähemmän silti kuin lauantaina. Alma oli kisoissa ok, juoksi hyvin ja hyppäsi tavallisesti.

Alman lihaskuntokaan ei ole paras mahdollinen, sillä päivittäiset lenkit ovat muuttuneet hyvin epäsäännöllisiksi kirjotusten ja kokeiden takia ja metsälenkeillä ei ole tullut käytyä Thelman tultua.  Sekin voisi osaltaan vaikuttaa polvien oireiluun. Almalle tuli myös lisäpainoa Thelman tultua+lenkkien vähäisyyden vuoksi, mutta punnitsin sen juuri viime viikolla ja paino oli palannut entiseen, eli 7.2kg.

Jos nyt kyse on jostain vakavammasta, on se varmasti monen tekijän summa. Minun olisi pitänyt miettiä, onko järkevää kisata neljää starttia viikonlopun aikana kylmässä maneesissa, jonka pohja on tosi huono. Jäähdyttely ja lämmittely ovat tärkeitä asioita, totta kai, ja olenkin panostanut niihin. Sunnuntaina jäähdyttelyä olisi saanut olla enemmän. Lihaskunnosta olisi pitänyt piettää tarkempaa huolta..

Nyt Alma makaa tässä sohvalla mun ja Joelin kanssa, ja pidän oikealla jalalla kylmää. Oikea jalka on selvästi jäykkä ja se on kipeä. Oikea on siis juuri se leikattu. Ritva-kasvattaja toi myös back&track-loimen, joka on oli Almalla päällä jonkin aikaa, jospa se rentouttaisi. Huoli on ihan kamala, keskiviikkona ollaan toivottavasti viisaampia asian suhteen.

Minun pieni Alma <3