On hauskaa seurata, kuinka Thelman aivot alkavat raksuttamaan treenatessamme kosketusalustaa. Se tarkkailee minua kun istun lattialle vähän matkan päästä laatikon päällä olevasta alustasta. Se menee alustan lähelle ja katsoo minua. Se katsoo alustaa, saa palkan. Sitten se taas tuijottaa minua. Sitten se nuuhkaisee alustaa, saa palkan. Sitten yksi tassu, ja sitten toinen ja palkka. Huvittavaa on, kuinka se tosissaan yrittää miettiä, mikä on tarpeeksi hyvä suoritus namin saamiseksi. Emme ole siis treenanneet kuin neljä kertaa, joten se edelleen etenee asteittain kohti tassujen asettamista alustalle. Mutta se riittää nyt, sillä aina treenin loppuvaiheessa se tarjoaa aina joko yhtä tai kahta tassua. Tavoitteena on saada homma sisäistettyä ennen alkeiskurssin alkamista.

Viikonloppuna oli Rauno Virran agilitykoulutus Alman kanssa. Pääsimme osallistumaan vain lauantaina, sillä illalla Alma alkoi ontua joten lähdimme sunnuntaina kuunteluoppilaiksi Thelman kanssa. Rauno antoi hyviä neuvoja ja hioimme vartalon asentoja ja käsiä. Tavoitteena ei ollut kartuttaa termi-varastoa, vaan keskittyä perusohjaamiseen, joka on selkärangassa. Sunnuntaina oli kohtia, joita olisi ollut mukava päästä kokeilemaan Alman kanssa, mutta teemme ne sitten myöhemmin kun Rauno on radat lähettänyt. Alman ontuminen jäi pariin kertaan, ja se olisi voinut kyllä lähteä sunnuntaina mukaan. Päätin kuitenkin jättää maanantaisetkin treenit väliin, jotta se saisi toipua.
 
Huomenna menemme Torkk:n järjestämiin epiksiin. Silloin selvinnee, johtuiko ontuminen agilitystä vai metsälenkistä. Viikonloppuna on  KAS:n kisat Oulussa, joten toivotaan että ontuminen oli ohimenevää. Thelma lähtee myös mukaan, sekä Tornioon että Ouluun. Huomenna treenaamme siis myös Thelman kanssa viikonloppua varten, eipähän tule koirien ja ihmisten määrä niin isona järkytyksenä.. 
 
Thelman kanssa ollaan treenattu myös eteenmenoa pari kertaa. Tännetulo-harjoitukset ovat jääneet tosi vähälle, kun olen alkanut opettamaan kaikenlaista muuta. Ehkä olisi aiheellista opettaa kuitenkin nämä perusasiat :) Thelma osaa myös odottaa lupaa syödä, kun laitan ruokakupin sen häkkiin. Thelma osaa myös hypätä sohvalle ja sänkyyn, mutta se ei itse tiedä sitä vielä niin hyvin, että osaisi käyttää taitoaan kaikissa tilanteissa hyödyksi. Thelma osaa myös vetää hihnassa, lujaa. Se on niin taitava tyttö !
 
Alma taas osaa kieriä, tanssia, "kuolla", mennä sivulle ja piiloon, kiertää mitä vain käskystä, hypätä minne vain (mm. aidan yli jota se ei ollut ylittänyt viiden vuoden aikana...), kävellä hienosti hihnassa, tulla luokse, juosta eteenpäin käskystä, haukkua, mennä "katto"-käskystä boksin päälle, mennä häkkiin, katsoa silmiin, mennä maahan, istua, odottaa, etsiä ihmisiä, kosketusalustan idean, hakea kepin vedestä (maalta ei). Osaa se varmaan paljon muutakin, mutta ehken muista kaikkea tai sitten se ei ole paljastanut kaikkea ;)

Syy tälle sekavalle postaukselle on, että pakoilen psykologian lukemista. Kaikki energia tämän jakson aikana on mennyt terveystiedon lukemiseen, joten en tiedä lainkaan, mitä kirja edes käsittelee. Luultavasti kirjoittelu tänne ei edesauta asiaa. Ulkonakin olisi niin kaunis ilma.. Höpöhöpö, nyt kirjan pariin !