Hieno Varkauden viikonloppu on takana päin ja onnellinen parivaljakko on kotiutunut kesän viimeiseltä pitkältä kisareissulta.

Lauantaina lähdimme yhdentoista aikaan ajamaan kohti Varkautta. Me menimme Annan ja Alman kanssa Annan autolla ja muut seuralaisemme tulivat asuntoautolla. Ennen Oulua luin kisakirjettä vähän tarkemmin ja hoksasin suhteellisen oleellisen asian: Junior Club-finaali 2009 järjestettäisiin illalla klo 18.00. Eikun kaasu pohjaan ja pysähtelemättä kohti Varkautta. Ehdimme ajoissa ja kisa menikin oikein hyvin lukuunottamatta muurinpalikoita, jotka Alma suoralla tiputti. Sijoituimme vitosella kolmanneksi hyvällä ajalla. Hyvä "ylimääräinen" startti ennen seuraavan päivän kisaa.

Sunnuntaina lähdettiin koko porukan voimin jo aamusta liikkeelle. Iida ja Mette kilpailivat luokassa mini1, Riikka ja leevi maxi1 ja Mira ja Tiitu mini2. Koko porukalla meni oikein hyvin ja Iida ja Mira pääsivät finaaliradalle, samoin kuin mekin hyvin vauhdikkaan radan jälkeen. Alman vauhti oli aivan toista luokkaa kun karsinnoissa ja voitimmekin pienten käännösten ja siinäjasiinäkontaktien jälkeen karsinta radan. Tuloksena 0, aika -6.66, kaulaa toiseksi tulleeseen n.kaksi sekuntia.

Finaalirata oli jälleen vauhdikas ja mukava. Oli ihana nähdä Alma taas omassa vauhdissaan ja tuntea että "voieienminäkerkee" ! Käännökset olivat hyvin pienet ja A:n kontakti oli jopa ihan hyvä. Maaliin saavuimme tuloksena 0 ja ihanneaika alitettiin -14.jotain, toiseksi tulleeseen eroa n.kuusi sekuntia.

Kotiintuomisina saimme kasan herkkuja Almalle, pari pussia karkkia mulle, leluja, ruusun ja hienoja pokaaleja. Matka Varkauteen ei siis ollut lainkaan turha :)

 

Palatakseni hieman taaksepäin karsinta-viikonloppuun kerrottakoon, että Almalla ei vauhtia ollut lainkaan normaaliin tapaan, mutta suoriuduimme jopa kolmesta radasta ilman ratavirheitä. Viikonloppu oli kuitenkin oikein kokemusrikas ja saavutimme tavoitteemme päästä sunnuntaipäivälle. Sijoituimme 11., niinkuin 9 muutakin kisaajaa jotka jäivät pisteittä. Näissä karsinnoissa mineissa vain 10 koirakkoa sai pisteitä. Sijoituimme kuitenkin kahdenkymmenen joukkoon joten olimme oikein tyytyväisiä tähänkin reissuun :)

Ennen karsintoja kävimme kisareissuilla Piteåssa ja Bodenissa. Reissut olivat hyvää harjoitusta karsintoihin. Bodenissa teimme ratavirheettömät suoritukset kaikilla neljällä radalla ja olimme viiden sakissa kaikilla radoilla (2.,4.,4.,5.,). Piteåssa ei mennyt aivan niin hyvin, mutta hienoja ratoja teimme myös siellä :)

Kesä on ollut oikein mukava reissatessa hyvällä porukalla ja kokien uusia asioita ja onnistuneita kisoja. Loppuvuoden kisaamme lähikisoissa, lukuunottamassa cavaliermestaruuksia jotka järjestetään Tampereella. Sinne lähtemisen suhteen en ole kyllä tehnyt vielä päätöstä, mutta katsellaan katsellaan.