Keskiviikkona suuntasimme Anssin, Emman ja koirien kanssa Oulun iltakarkeloihin. Ratoja tuomaroi Minna Jokisaari, joka oli omien sanojensakin mukaan laatinut kolmosten radan alkuun "aikamoisen killerin".

Rata alkoi kahdella hypyllä joiden jälkeen edessä oli A-este, jota ei kuitenkaan pitänyt suorittaa vaan piti kääntyä kepeille. A-este koitui muutamien koirien kohtaloksi, mutta Alma kuunteli hienosti eikä edes vilkaissut väärille vesille vaan sujahti kepeille. Rata oli muuten meidän osaltamme aikalailla tökerö verrattuna kotikisojen niiiin hienoon suoritukseen.

Puomilla en vedättänyt alastulolla niinkuin olisi pitänyt ja A otti kontaktin nipinnapin ja suuntasi sitten väärää putkea kohti. Karjaisin neidon sitten takaisin mikä pudotti vauhdin hetkeksi hyvin hitaanlaiseksi. Seuraava samankaltainen tilanne oli sitten A-esteellä. Taaskin vedätykseni oli aika heikko ja Alma pomppasi ennen aikojaan ja suuntasi tällä kertaa väärälle hypylle, josta sain sen kuitenkin pois nopeammin kun aiemmin putkelta. Ohitimme maaliviivan kuitenkin saldona nolla virhepistettä ja aikamme riitti toiselle sijalle, kärjestä jäimme n. kaksi sekuntia.

No, nolla on aina nolla, mutta rataan en ollut kovinkaan tyytyväinen. Pitänee miettiä ja analysoida videolta mitä olisi pitänyt tehdä toisin.. Ainakin yhden "virheen" olen kontaktien opetuksessa (niiden lukuisien muiden lisäksi..) tehnyt; aina kun A juoksee kontaktin ihan alasasti, sanon sille "Hyvä!" ja silloin neiti spurttaa suoraan eteenpäin. Jokisaaren radoilla sekä A-esteeltä että puomilta pitikin lähteä ns. takaisin päin. Tästä viisastuneena pitänee alkaa treenaamaan tällaisia tilanteita, MM-karsintoihinhan on aikaa huikeat kaksi viikkoa.. Ehkäpä paneudumme tähän asiaan niiden jälkeen.

Ostin eilen uudet "norminappulat" ja sitten sellaiset soralle/keinonurmelle sopivat nappulantyyppiset kengät. Kaitpa ne ovat nappulat.. Olen ERITTÄIN perillä näistä kenkäasioista, mutta sekä myyjä että jalkapalloa pelaava Pekka vakuuttivat niiden olevan hyvät tarpeisiini. Eiköhän niillä pärjätä :)

Huomenna ovat sitten meidän ensimmäiset ulkomaankilpailumme, kun suuntaamme Piteåån. Seurastamme on lähdössä mukava porukka kilpailemaan, tätä reissua odotan innolla :)