Eilen yhden aikaan lähdettiin Alman kanssa hallille treenaamaan kontakteja ja keppejä. Kontaktit meni ihan suhteellisen hyvin mutta en siltikään ollut varma illan kisoista, koska en saanut Almaa kuumenemaan sellaiseen tilaan mikä kisoissa olisi.

Neljän aikaan Anssi tuli hakemaan meitä ja suuntasimme Rovaniemelle. Anssi kisaa kolmosluokassa länsigöötanmaanystykorvan Sentin kanssa. Perillä oltiin puoli kuuden aikaan ja ehdittiin katsoa mini kakkoset.

Oma rataantutustumisemme alkoi kuudelta. Rata tuntui ihan ok:lta, vaikkakin muutamia epävarmoja kohtia oli vielä rataantutustumisesta lähdettyänikin. Puomi ja A vaivasivat koko ajan, koska tiedän etteivät ne ole varmoja. Starttasimme jossain keskivaiheilla. Kun astelimme lähtöön huomasin sydämmeni hakkaavan lujaa. Ei ollut jännittänyt ollenkaan ja ajattelin että olen päässyt kauheasta kisajännityksestä jo eroon. Mutta mitä vielä..

Jätin Alman istumaan lähtöön ja se jopa pysyi siinä ihan hyvin. Omat hermoni vaan eivät kestäneet kun koira vähän heilautti tassuaan ja annoin sen lähteä liian aikaisin jolloin jäin jälkeen ja jouduin vähän improvisoimaan alun. Neljäs este oli puomi ja ennen kun alastulolla annoin käskyn pysähtyä, Alma jo roikaisi alas. Mulla meni heti basmat sekaisin ja olin jo siinä ohjata väärälle esteelle. Sinnittelin kuitenkin vielä pari hyppyä jonka jälkeen ohjasin koiraa liian löysästi jolloin se pääsi hyppäämään esteen väärältä puolelta. Loppu rata mentiin ihan hyvin, mitä nyt hypättiin A:n kontakti. Tai voi olla että yksi varpaankynsi sinne osui.. ;) Nyt harmittaa kun en ottanut kontakteja uusiksi. Olisin saanut koulutettua koiraa kuumuneessa tilassa. No ensikerralla olen viisaampi..

Toinen rata olikin sitten hyppyrata. Rata tuntui rt:ssä helpolta ja ajattelin että nyt vedetään täysillä ja ihan helekatin hyvin. Kuudennelle esteelle kaatui sitten tämä suunnitelma kun oletin renkaalla että Alma hyppää sen kyllä vaikken jää sitä varmistelemaan. Juoksin siis itse vähän edellä. Kuitenkin Alma kiersi renkaan ja sen korjattuani päästiin sitten kepeille. Syöttö kepeille ei onnistunut ollenkaan. Videolta katsottuna ohjaukseni oli kaikkea muuta kun looginen. Johtuikohan edellisellä esteellä tehdystä virheestä, eikö hermot kestä? ;) Keppien lopussa Alma jätti pari viimeistä välistä ja edelliseltä radalta viisastuneena otin kepit kokonaan uusiksi. Ja taas suoritettiin loppurata ihan mallikkaasti.

Mutta kyllä näytti karulta tuloslistalla, kun aikavirhettä oli n.16sek. Siihen lisättynä kaksi kieltoa ja keppien vitonen emme päässeet edes sijalle kymmenen, koska virheet ylittivät maksimirajan. Positiivista on se, että seuraavan viikonlopun kisoihin ei voi muuta kun parantaa :)