.. agilityssä ja sosiaalistumisessa Temppulaisen kanssa. Agilityssä ollaan edetty siivekkeiden kiertoon ja pari kertaa kiemurreltiin myös keppien puolikkaita. Videota on siivekkeiden kierrosta, joskin aurinko häikäisee aikalailla. Oon myös sellainen tunari etten osaa sitä tänne liittää, mutta jospa jossain vaiheessa saisin näitä taidonnäytteitä julkaistua. Siivekkeitä Thelma kiersi tosi innokkaasti. Rima oli maassa, mutta silti Thelma välillä hyppäsi aika korkealta, se oli muka tosissaan :)

Keppejä mentiin ihan pari kertaa kun Joel ja Alma lähtivät jäähdyttelemään. Mietin hetken pitäisikö alkaa opettamaan keppejä vinokepeillä, mutta päätin opettaa ne kuten Almalle olen opettanut, eli itse peruuttamalla ja "houkutellen" koiraa pujottelemaan kädessä olevien makupalojen perässä. En edes väitä että Thelma kässäsi hommaa, mutta meillä oli taas kivaa touhutessa yhdessä.

Alman kanssa treenattiin kontakteja. Puomi menee tosi mahtavasti, mutta A:lla Alma tuntuu välttelevän viimeiseen asti kontaktialustalle astumista. Kontaktit on ollut koko ajan meille sellainen kompastuskivi, mutta ainakin alkuvuosi on sujunut kontaktivirheettömästi. Täytyy Thelman kanssa miettiä tarkkaan miten alkaa opettamaan niitä ja pysyä päätöksessä. Kontaktialustan opettelua ollaan alettu jo harjoittelemaan, saa nähdä siirretäänkö se kontaktiesteille vaiko ei :) Alma liukastui pari kertaa hallin liukkaalla matolla ja illalla ontui kerran ylös noustessaan, mutta onneksi se jäi sitten siihen.

Tänään käytiin kävelemässä kaupungilla Thelman kanssa. Katseltiin ihmisiä, koiria, lapsia, autoja, pulkkia, sauvakävelijöitä ja rollaattoreita. Ja syötiin hurrrjasti nakkia :) Thelma oli tosi reipas ja paljon rennompi kuin aikaisemmin. Nyt illalla poikettiin Joelin kaverin luona tervehtimässä Uruguaista (kirjoitusasu??) tuotua kulkukoiraa ja Suomenajokoiraa. Muutama viikko sitten Thelma ei uskaltautunut luotani mihinkään, mutta tänään Thelma ja Peku-ajokoira vähän juoksentelivatkin yhdessä. Thelma reipastuu päivä päivältä, mutta töitä täytyy tehdä. Alman kanssa en ajatellut "sosiaalistamista", sillä se tapahtui itsestään: Alma oli ja on kaikkien kaveri ja kaikki tilanteet ja paikat, hissejä lukuunottamatta, ovat ok. Ero onkin siinä, ettei Thelma ole cavalieri.

Nyt nappaan Alman kainaloon ja jatkan terveystiedon lukemista, plääh.

ps. 13 viikkoa sitten Thelma näki päivänvalon sisarusparven viimeisenä. 236gramman kirpusta on tullut 5,2kilon Koira, isolla k:lla