Kun ollaan päästy huhtikuun puolelle, alkavat ilmat pikku hiljaa lämmetä ja lumet sulaa. Tätä mieltä ja hyvin toiveikkaana olin kyllä jo maaliskuun alussa. Sitä tahtoo niin kesän olevan pian, että merkkejä siitä näkee koko ajan. Mutta nyt ei ole oikeasti enään pitkä aika, toivottavasti.

ARCT:n vuosikokouksessa (19.3.2010)  meidät palkittiin Vuoden Agilitykoirakko 2009-palkinnolla ! Olin oikein tyytyväinen, viime vuosi meni niin hyvin että on mukava saada siitä tunnustusta :) Pelottaa vain ettei yllä samanlaisiin suorituksiin tänä vuonna. Toisaalta merkkejä siihen ei ole; koira juoksee, ohjaaja ohjaa, kaarrokset ovat pieniä ja kontaktit ovat alkaneet toimimaan. Mulla on vaan paha tapa stressata etukäteen niiin hurjasti, että ajan itseni ihan loppuun jo ajattelemalla.. Kyllä minä opin ;) Sain myös vuoden Nuori Ohjaaja-palkinnon, kiitos myös siitä :) Meidät palkittiin myös Nuorten SM-menestyksestä Mustin ja Mirrin lahjakortilla !

Viime viikonloppuna starttasimme kolmesti Haukiputaalla. Tuomareina olivat Jarmo Jämsä ja Tuomo Pajari. Ensimmäiseltä agilityradalta tuli vitonen ja yliaikaa, kun Alma ponnisti n. kahden metrin päästä viimeiselle hypylle. Täytyy ottaa kuva videolta, näyttää niin typerältä se yritys hypätä niin kaukaa. Hassu koira :) Yliaika ei kyllä johtunut mistään kummemmasta hitaudesta, nimittäin rata suoritettiin näpäkästi ja ilman kaarroksia. Kuitenkin radalla oli neljä kontaktiestettä, eikä tuomari ilmeisesti huomioinut tätä ihanneaikaa laskiessaan ja vain kolme koirakkoa selvisi niukin naukin ihanneaikaan. Medeille ihanneaikaa löysättiin.. Kontaktivirheitä ei koko viikonlopun aikana tullut, vaan jokaiselta Alma lähti käskystä pois ! Tähän asti ollaan tämä vuosi selvitty ilman k-virheitä, toivotaan että putki jatkuu..

Toinen rata meni siihen, kun kompastuin putkeen ja kaaduin. Huusin sieltä maasta A:lla olevalle Almalle että "ota!", ei se ihan pysähtynyt sinne mutta ei se hypännytkään :) Jatkettiin matkaa sitten hienosti loppuun asti, kuitenkin olin kaatuessani liikuttanut putkea, joten siitä hylkäys. Olin tyytyväinen radan ohjauksellisiin kohtiin, ne menivät hyvin :)

Kolmas rata oli hyppäri, ja sieltä napsahti viikonlopun ainoa nolla. Vähän tuli kaarrosta alussa, sellaista ei Alman tyyppistä, mutta ei se ole niin vakavata ! Sijoituimme 5/33(?), eli hyvin meni :)

Yksi syy siihen, että odotan lumien lähtemistä on se, että odotan Alman turkin ajelemista ! Tuo turjake menee niin takkuun, että ei ole mukavaa omistajalla eikä koiralla. Huhtikuun lopussa on tarkoitus sanoa turkille heihei ja siirtyä kesätukkaan. Tällä kertaa aion kuitenkin turvautua ammattilaiseen, enkä keittiösaksiin ;) Sitä ennen täytyy kuitenkin vielä pitää turkki kunnossa, ja sitä lähden nyt edesauttamaan. Huhtikuu on kisataukoa, mutta toukokuussa sitten homma käynnistyy kunnolla. Palaamme silloin asiaan ;)